Jokkmokk picks: Alex G – House of Sugar

Efter sidste måneds lukning af pladebutikken Insula på Blågårdsgade røg den fysiske afdeling af Jokkmokk Records desværre også med i købet.
Heldigvis er Jokkmokk Records nu genopstået i sin oprindelige form, nemlig som en shop på guds eget internet og Jokkmokk fortsætter ufortrødent med at sætte fokus på de skævere plader fra både internationale og danske musikere.
Jeg har bedt min gode ven Troels fra Jokkmokk om at anbefale en plade med en koncert-aktuel kunstner. Det sagde han pænt ja til.

tonjethilesen
(Sandy) Alex G – Photo: Tonje Thilesen

“En særlig spændende udgivelse dette efterår er Alex G med tilnavnet Sandy og hans album House of Sugar. Alexander Giannascoli aka (Sandy) Alex G er bosat i Philadelphia og har allerede et imponerende katalog af udgivelser bag sig. Fælles for Alex G’s udgivelser er en særlig hjemmegjort æstetik, hvor guitarbårne melodier flettes sammen med pludselige noise-indslag, elektroniske effekter eller blid country.
På trods af at Alex G’s afsæt er i ikoniske indieartister som Elliott Smith, Low og Modest Mouse, er hans musik utrolig nutidigt og passer godt til internetalderen i sin springende collageform, som det særligt kan opleves på netop House of Sugar.”

(Sandy) Alex G spiller til næste års Journey.fest på Lille Vega i februar.img_9296 Du kan købe pladen og masser andre alternative klassikere på jokkmokkrecords.com